Arbeidet for å beskytte, fremme og støtte amming bør videreføres og styrkes. Dette er i tråd med WHOs "best buys" for å forebygge ikke-smittsomme sykdommer. Prioriterte tiltak vil være å arbeide for at helsestasjoner i flere kommuner blir godkjent som Ammekyndig helsestasjon, samt å tydeliggjøre råd og videreutvikle informasjonsmateriell om amming og spedbarnsernæring på flere språk. Det bør arbeides for å implementere mer av WHO-koden for markedsføring av morsmelkerstatning i Norge for å fremme og beskytte amming.. Særlig bør det vektlegges å motvirke digital markedsføring av morsmelkerstatning og støtte WHOs arbeid på dette området.
I det videre arbeidet skal Nasjonal faglig retningslinje for spedbarnsernæring oppdateres (2024), og anbefalinger knyttet til fullamming og introduksjon av fast føde bør da tydeliggjøres.
Helsedirektoratets digitale løsning “Alt om spedbarnsmat” bør videreutvikles og oversettes til flere språk, for å nå ulike grupper av befolkningen.
Vi bør styrke arbeidet for at helsestasjoner i flere kommuner blir godkjent som Ammekyndig helsestasjon.
Det bør arbeides for å sikre god ernæringsstatus blant gravide, inkludert status med hensyn til folat, jern og jod. Tilbudet til kvinner med overvekt/fedme før og under svangerskapet bør styrkes. Implementering av strategi for å bedre jodstatus i befolkningen bør prioriteres.