Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Kapittel 4.1Mat og måltidsglede

Tiltakene i Handlingsplanen skal bidra til måltidsglede. Den sosiale effekten av fellesmåltid fremmer matglede, trivsel og tilhørighet (7). Mat og måltider har en viktig sosial, kulturell og psykologisk betydning ut over det ernæringsmessige (8). Mat og måltidsglede kan også knyttes til kunnskap, ferdigheter og mestring, som igjen har betydning både for den fysiske og psykiske helsen.

Arbeid med mat og måltidsglede er et kontinuerlig arbeid. Handlingsplanens satsninger knyttet til måltidsglede har i hovedsak handlet om å fremme gode måltider i barnehager, skoler og for eldre, blant annet gjennom rammeplaner, retningslinjer, kommunikasjonstiltak og støtte til ulike praktiske matlagingsferdigheter. Av tiltakene som nevnes er blant annet Fiskesprell, skolefrukt, spisetid i skolen, satsningen "Gylne måltidsøyeblikk" på sykehjem og støtte til andre ulike tiltak for å fremme praktisk matlaging. Det er viktig at dette ivaretas også i det videre arbeidet.

Siste faglige endring: 23. oktober 2024