Kunstig intelligens
Felles KI-plan for helse og omsorgstjenesten
Den felles KI-planen for helse- og omsorgstjenesten skal bidra til å øke bruken av KI-løsninger som er trygge og bærekraftige.
Én-til-én-veiledning i bruk av kunstig intelligens
Du får hjelp av jurister fra Helsedirektoratet, Direktoratet for medisinske produkter og Helsetilsynet, og andre eksperter ved behov.
Store språkmodellar i helse- og omsorgstenesta
Rapporten gjer eit statusbilete av modenskapen til språkmodellar i helse- og omsorgssektoren. Den skal også peike framover på moglege bruksområde og risikoar, i tillegg til overordna vegval og tiltak.
Rammer og reguleringer
Regelverket for utvikling av kunstig intelligens
Rundskriv om regelverket for kvalitetsforbedring, og for utvikling og innføring av klinisk beslutningsstøtteverktøy i helse- og omsorgstjenesten.
Helseopplysninger i skyen
Veiledning av helseopplysninger og behandling av personopplysninger i forbindelse med bruk av skytjenester.
Søknad om dispensasjon fra taushetsplikt
Finn oversikt over hva slags helseopplysninger du kan søke om å få tilgang til, hvor søknadene skal sendes, og hvordan du søker.
Personvern og informasjonssikkerhet
Hvis du skal bruke kunstig intelligens må du sikre dataene du bruker.
Medisinske produkter og Ce-merking (dmp.no)
Direktoratet for medisinske produkter er fag- og tilsynsmyndighet for medisinsk utstyr i Norge.
Slik jobber vi
Mandat for KI-rådet
Helsedirektoratet har fått i oppdrag å videreføre arbeidet med å legge til rette for trygg innføring av KI i helse- og omsorgstjenesten i samarbeid med Direktoratet for medisinske produkter, Helsetilsynet, Folkehelseinstituttet, de fire regionale helseforetakene og KS
KI-standardisering for helse- og omsorgstjenesten
Norsk deltakelse i KI-standardiseringsarbeid er med på å bygge kompetanse, sørge for at norske krav og behov blir tatt hensyn til i KI-standarder, og dermed også indirekte påvirke lovarbeid på KI-feltet.