I koblingen mellom helsetjenester er det valgt å se på bruk i løpet av året. Personer er altså definert som pasienter ved flere helsetjenester dersom de har innrapportert kontakt ved disse tjenestene mellom januar ett år og desember samme år. Denne fremgangsmåten er en kilde til noe usikker representativitet fordi den trolig ikke dekker alle som burde blitt med. For eksempel vil pasienter med kontakter i offentlig tannhelsetjeneste i desember og spesialisthelsetjenesten i januar neste år ikke bli koblet mens pasienter med kontakter i offentlig tannhelsetjeneste i januar og spesialisthelsetjenesten i desember samme år bli koblet.
Det samme gjelder beregningen av CCI. Indeksen er beregnet for hver person for hvert av årene 2017-2022 basert på tilstander innrapportert i løpet av året. Det vil si at indeksen ikke aggregerer over flere år enn ett. CCI beregnes ofte med aggregering av ICD-10 diagnoser over flere år enn ett. Dette er kilde til noe usikkerhet i statistikkens presisjon.
Samtidig viser resultatene at metodene gir forventede resultater. For eksempel at alvorligere syke pasienter i spesialisthelsetjenesten oftere får refusjon fra folketrygden for tannbehandling enn befolkningen generelt. Dette indikerer validitet, selv om presisjonen ikke kan garanteres.