Tabell 67 viser andel av deltagerne som oppfyller hvert av Helsedirektoratets kvantifiserbare kostråd.
Fjorten prosent av deltagerne (12 % av menn og 17 % av kvinner) hadde et samlet inntak av frukt, bær og grønnsaker i tråd med rådet om fem porsjoner om dagen, mens kun 2 % hadde et inntak på 800 g eller mer per dag.
Førti prosent av deltagerne (28 % av menn og 51 % av kvinner) oppfylte kostrådet om maksimalt 350 g rødt kjøtt per uke (50 g/dag), mens det var 22 % av deltagerne (18 % menn og 25 % kvinner) som ikke hadde spist bearbeidede kjøttprodukter.
Tjueni prosent av deltagerne (31 % av menn og 27 % av kvinner) hadde et inntak av fisk i tråd med kostrådet om 300 g fisk per uke (43 g/dag), mens 21 % hadde et inntak på minst 450 g/uke (64 g/dag). For fet fisk, var det 19 % (21 % av menn og 17 % av kvinner) som oppfylte kostrådet om å spise minst 200 g/uke (29 g/dag).
Nøtter ble brukt i begrenset grad, og kun 5 % (4 % av menn og 5 % av kvinner) oppfylte kostrådet om 20 g usaltede nøtter per dag. Dersom det anbefalte inntaket settes til 30 g/dag, var det kun 2 % som hadde et anbefalt inntak av usaltede nøtter.
For meieriprodukter, var det 18 % (23 % av menn og 14 % av kvinner) som oppfylte kostrådet om minst 3 porsjoner meieriprodukter med mindre fett per dag, hvorav to porsjoner skal være melk eller yoghurt.
Nitten prosent av deltagerne (23 % av menn og 16 % av kvinner) hadde et inntak av fullkorn på minst 90 g per dag og oppfylte kostrådet for fullkorn.
Hver deltager har bidratt med to registreringsdager, noe som er for lite til å si noe om det vanlige kostholdet til den enkelte deltager, men som kan brukes til å si noe om kostholdet på gruppenivå. Når man ser på andelene som spiser i forhold til kostrådene vil det derfor være noe usikkerhet knyttet til disse dataene. Denne usikkerheten vil i de fleste tilfeller bety at de presenterte andelene som spiser i forhold til kostrådene er noe høyere enn det som er reelt.