Til tross for den relativt lave deltagelsen, var kjønns- og aldersfordelingen i utvalgspopulasjonen omtrent tilsvarende som for befolkningen for øvrig. Fordelingen av deltagere på ulike landsdeler var representativ. Deltagernes selvrapporterte utdanningsnivå var vesentlig høyere i Norkost 4 sammenlignet med Statistisk Sentralbyrås (SSBs) data for utdanningsnivå i den voksne befolkningen. Noe av denne forskjellen kan sannsynligvis forklares med forskjeller mellom SSBs definisjoner og deltagernes oppfattelse av egen utdanning, men det var likevel en betydelig overvekt av personer med høyere utdanning blant deltagerne. Også fordelingen av ukedager var noe skjev ettersom det ble gjort færre intervjuer som beskrev inntaket av mat og drikke på fredager og lørdager enn for de øvrige ukedagene. For å kompensere for disse skjevhetene, er hovedfunnene for matvaregrupper og næringsstoffer vektet i henhold til ukedag og utdanningsnivå for å gi et mer representativt bilde av kostholdet (se punkt 2.5.6 og vedlegg 9). Vi kan imidlertid ikke utelukke at de som valgte å ikke delta i undersøkelsen har et kosthold som avviker fra de som deltok, og resultatene må ses i lys av denne begrensingen.