Etter det første kostintervjuet svarte deltagerne på spørsmål om hvor ofte de vanligvis spiste/drakk frukt/bær, juice/smoothie, grønnsaker, fisk, rødt kjøtt og fullkornsprodukter. Resultatene i dette underkapittelet er basert på deltagernes svar på disse spørsmålene.
På spørsmål om hvor ofte deltagerne spiste grønnsaker og frukt/bær, svarte 67 % at de spiste en porsjon grønnsaker en gang om dagen eller oftere, mens 53 % oppga å spise en porsjon frukt/bær minst en gang daglig (tabell 72 og 73). Gjennomsnittlig oppga deltagerne at de spiste 1,3 porsjoner grønnsaker og 1,0 porsjoner frukt/bær per dag (tabell 80).
På spørsmål om hvor ofte deltagerne drakk juice/smoothie, svarte 28 % at de sjelden eller aldri drakk juice/smoothie, mens 3 % oppga at de drakk mer enn ett glass per dag (tabell 74). Det gjennomsnittlige inntaket av juice/smoothie var 0,4 glass per dag (tabell 80).
På spørsmål om hvor ofte deltagerne spiste fisk som pålegg, svarte 30 % at de sjelden eller aldri spiste fiskepålegg, mens den hyppigst valgte bruksfrekvensen var 1-2 brødskiver med fiskepålegg per uke (25 % av alle deltagerne) (tabell 75). Gjennomsnittlig spiste deltagerne 0,3 brødskiver med fiskepålegg per dag (tabell 80). Deltagerne ble også spurt om bruk av kjøttpålegg av rødt kjøtt. Sytten prosent svarte at de aldri spiste kjøttpålegg av rødt kjøtt (tabell 76), mens 34 % oppga at de spiste minst en brødskive per dag med pålegg av rødt kjøtt. Det gjennomsnittlige inntaket var på 0,8 brødskiver med kjøttpålegg av rødt kjøtt per dag (tabell 80).
På spørsmål om hvor ofte deltagerne spiste fisk og rødt kjøtt til middag/som en varmrett svarte 54 % at de spiste fisk minst 2-3 ganger i uken (tabell 77), mens 77 % oppga at de spiste rødt kjøtt 2-3 ganger i uken eller sjeldnere (tabell 78). Det gjennomsnittlige antallet middager/varmretter var 1,8 ganger per uke for fisk (tabell 80) og 2,5 ganger per uke for rødt kjøtt (tabell 80).
På spørsmål om bruk av grove kornprodukter, var det få (4 %) som svarte at de sjelden eller aldri spiste dette (tabell 79). Sekstisyv prosent av deltagerne oppga at de spiste grove kornprodukter minst en gang per dag, og det gjennomsnittlige inntaket var 1,3 ganger per dag (tabell 80).