Prosjektet Food Environment Policy Index (FOOD-EPI) var gjennomført av OsloMet som del av EU-forskingsprosjektet Policy Evaluation Network (PEN) i 2018-2021(41). Food-EPI er samtidig en indeks og en metode for å vurdere myndigheters politikk for å legge til rette for sunne matomgivelser. Metoden er utviklet av INFORMAS (International Network for Food and Obesity / Non-communicable Diseases (NCDs) Research, Monitoring and Action Support) (42). Del en av prosjektet var å vurdere i hvilken grad nasjonal politikk fremmer sunne matomgivelser sammenlignet med den beste praksisen internasjonalt.
Del to var å foreslå og prioritere tiltak som anbefalinger til norske myndigheter for å bidra til sunnere matomgivelser. Aktiv bruk av prisvirkemidler er rangert som øverste anbefaling, både innføring av sukkeravgift og innføring av subsidier. Dette var etterfulgt av å stille ernæringskrav på offentlige arenaer og i offentlige innkjøp, eksempelvis barnehager, skoler og offentlige institusjoner. På tredjeplass kom anbefaling om å innføre skolemåltid eller, som et minimum, skolefrukt/-grønnsaker (41).