Bakgrunn
I kapittel 6.3 i sluttrapport for koordineringsprosjektet står det anbefalt
- at etatene fortsetter å bygge kompetanse på KI-området.
- at etatene etablerer en eller flere permanente arenaer som gjør at de kan fortsette å samarbeide om produkter og tjenester som krever tverretatlig samarbeid. Det kan for eksempel være et nettverk med fagpersoner som har mål om å ha kompetansehevende arrangement jevnlig og lavterskel informasjonsutveksling.
Status
Det er høy takt i utviklingen og bruk av kunstig intelligens, som det er krevende å følge med på og å vurdere relevans for helse- og omsorgstjenesten. Riktige prioriteringer krever oversikt, høy kompetanse og stor grad av involvering og samordning. Det er behov for å følge med på, systematisere og dele kunnskap om KI-utviklingen i helsesektoren, nasjonalt, i andre land og i EU.
Hva skjer på området
- Tverretatlige informasjonssider om kunstig intelligens i helse- og omsorgstjenesten
- Tverretatlig veiledningstjeneste
- Digitaliseringsdirektoratets veiledningsmateriale om kunstig intelligens og temasider om kunstig intelligens i Datalandsbyen
- Kunstig intelligens i norsk helsetjeneste (KIN)
Dette området sees i sammenheng med seminarrekken (avsnitt 1.2).
Plan fremover
- Fortsette å bygge kompetanse i etatene
- Systematisk følge med på utvalgte rapporter og tidsskifter og delta på konferanser
- Vurdere å bygge (små) KI-nettverk på utvalgt tematikk, for eksempel vurderinger av kost-nytte/gevinstrealisering eller juss
- Vurdere å utvikle en kompetanseplan om KI for helseetatene. Den kan for eksempel bestå av webinarer og videoer av utvalgte tema som det arbeides med i felles KI-plan.
- Dele erfaringer og kompetanse
- Publisere artikler og annen informasjon på info-sidene
- Bidra med innlegg og foredrag på konferanser og seminar Vurdere å utvikle nye typer publikasjoner, for eksempel "point of view" eller kortrapporter.
Hvem er ansvarlig
Helsedirektoratet
Hvem samarbeider
Helsetilsynet, DMP, deler av helse- og omsorgstjenesten og KIN.