Lagring av besøksstatistikk

Helsedirektoratet.no lagrer trafikk/besøksstatistikk for hele portalen. Statistikken viser hvor mye hvert enkelt område av nettsiden blir besøkt. Vi kan ikke spore din bruk av nettstedet tilbake til deg som enkeltperson.

Eksempler på informasjon som lagres er antall besøkende på de ulike sidene, hvilke nettsteder de kommer fra, hvor lenge de er på nettsiden og hvilke nettlesere som brukes. Informasjonen som lagres brukes slik at nettsidens tilbud og innhold stadig kan bli bedre og videreutvikles.

Besøksstatistikken er tilgjengelig for redaksjonen til helsedirektoratet.no og teknisk driftspersonell.

Løsningen for besøksstatistikk er basert på Universal Analytics og helsedirektoratet.no bruker en mulighet i Universal Analytics for å anonymisere leserens IP-adresse slik at denne ikke lagres hos Google eller i helsedirektoratet.no.

Hvis du likevel ikke ønsker at helsedirektoratet.no skal samle inn anonyme data fra deg, så kan du melde deg av denne innsamlingen via Googles avmeldingstjeneste.

Vår bruk av informasjonskapsler

​Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. De aller fleste nettsider benytter slike informasjonskapsler.

Helsedirektoratet.no benytter informasjonskapsler til å bedre din brukeropplevelse og samle inn statistikk. Vi lagrer aldri informasjon som kan identifisere deg personlig.

Her er en liste over informasjonskapslene som benyttes på helsedirektoratet.no:​

​Navn på info.kapselBenyttes av​Varighet​Beskrivelse​
​SearchSessionSharePointSesjon​Microsoft Sharepoint informasjonskapsel for internt bruk.​
WSS_FullScreenModeSharePointSesjon​​Brukes av Sharepoint til å lagre hvis en side vises i fullskjermsmodus.
​_ga​Google Universal Analytics2 år​​​Brukes av Universal Analytics for å skille mellom brukere
​gat_UA-5789131-1​Google Universal Analytics​10 minutter​Brukes for å strupe antall forespørsler, begrense innsamling av av data på høyt trafikkerte områder.

 

Sist faglig oppdatert: 5. august 2016