Beskrivelse:
Har behov for bistand/assistanse til å planlegge, organisere og tilberede enkle og sammensatte måltider, skjære opp maten, smøre brødskiver og tilberede annen tørrmat, varme opp mat og lage kaffe og te.
Eksempel:
Vurder de ulike aktivitetene i variabelen – ut fra skårinndelingen (1–5)
- Skår 3 skal benyttes hvis personen trenger noe bistand til en eller flere av disse aktivitetene. Ett eksempel kan være der personen trenger noe bistand til å varme opp mat, men ingen utfordringer knyttet til de andre aktivitetene.
- Skår 4 skal benyttes hvis personen trenger bistand til alle aktiviteter og er delaktig sammen med bistandsyter.
- Skår 5 skal benyttes hvis personen trenger hjelp til alt og ikke er delaktig.
Det er personens faktiske funksjon som skal komme frem i skår uavhengig av diagnose, fysiske/psykiske hindringer eller hvor personen oppholder seg.
Film om hvordan du kan vurdere funksjonsvariabelen lage mat: