I en anskaffelse kan dere stille krav til leverandøren (kvalifikasjonskrav). Dette vil gjerne være krav til økonomisk og finansiell kapasitet, tekniske og faglige kvalifikasjoner eller krav til registrering og autorisasjoner mv. Informasjon om dette finnes beskrevet på anskaffelser.no.
I kriterieveiviseren finner dere et kvalifikasjonskrav for matsvinn i måltidstjenester, som bør kombineres med et kontraktsvilkår for videre oppfølging.
Ved anskaffelse av måltidstjenester, kan det være aktuelt å stille kvalifikasjonskrav til kompetanse hos leverandør, som ernæringsfaglig eller matfaglig kompetanse, eksempelvis fagbrev kokk. Hvilken kompetanse og hvordan den skal dokumenteres, må spesifiseres av oppdragsgiver.
Det kan også være aktuelt å stille krav til at leverandør har god erfaring fra lignende oppdrag og som dokumentasjon be om for eksempel beskrivelse av de fire viktigste relevante referansene siste 3 år. Noen benytter egne referanseskjemaer.