Kommuner, skoler og andre aktører som ønsker å tilby kompetanseheving rundt matservering i ungdomsskoler kan bruke opplegget for kantinekurset «Påfyll». Dette er et inspirasjonskurs som gir ansvarlige og øvrige som jobber med kantina/matboden kompetanseheving og praktiske grep for å kunne tilby en kantine i tråd med Nasjonal faglig retningslinje for mat og måltider i skolen.
Kurspakken består av støttemateriell som er skreddersydd for ungdomsskolekantiner og -matboder (se tabell under). Kurspakken kan også egne seg godt for kantiner ved videregående skoler. Det følger også med informasjon om hvem som kan holde kurset samt råd og tips for å sikre en vellykket gjennomføring.
Kursmateriell til kursholdere
- Introduksjon (pps)
- Invitasjonsmal (doc)
- Oppfølgingsmal (doc)
- Oppskrifter og handlelister (pdf)
- Kantinehefte (pdf)
Kursmateriell til deltagere
- Skolemåltidet (pps)
- Sunn drift (pps)
- Markedsføring av sunn mat (pps)
- Evalueringsskjema (pdf)
- Kursbevis/diplom (pdf)
E-læringskurs for kantiner
Kantinekurset Påfyll (kantinekurset.no) er et e-læringskurs som kan brukes av kursdeltagere fra matlagingskursene eller tas som et selvstendig kurs. E-læringskurset er gratis og åpent for alle.