De alternative kombinasjonsregimene er aldri direkte sammenlignet i studier. Selv om alle studiene har kontrollarm med sunitinib, bør direkte sammenligning av effektparametre gjøres med forsiktighet.
Høyest responsrate er vist i studier som kombinerer TKI og immunterapi, og bør tas med i vurdering hos pasienter med aggressiv og symptomgivende sykdom.
For dobbel immunterapi foreligger det dokumentasjon på at pasienter med komplett respons/nær komplett respons, har vedvarende respons etter seponering av behandling. Det er uavklart om dette også gjelder for immunterapi/TKI-kombinasjonen, men i studiene ble PD-1 hemmer stoppet etter 2 år.
For pasienter i intermediær og dårlig prognosegruppe har kombinasjonsbehandling med TKI og immunterapi eller dobbel immunterapi vist bedre overlevelse enn sunitinib monoterapi. For pasienter i god prognosegruppe er det ikke vist bedre overlevelse for kombinasjonsbehandling. TKI monoterapi kan derfor være et behandlingsalternativ for denne gruppen i tillegg til kombinasjonsbehandling. Kombinasjonsbehandling har vist bedre responsrate enn sunitinib monoterapi i alle studier.
Hos pasienter med kontraindikasjoner mot immunterapi, er TKI monoterapi fortsatt et alternativ uavhengig av prognosegruppe. Kombinasjonen lenvatinib/everolimus har vist bedre PFS sammenlignet med sunitinib monoterapi ved førstelinje behandling, men OS-data var ikke signifikante (Motzer et al., 2021a). Også for kabozantinib er det vist PFS gevinst for intermediær og dårlig risikogruppe, men ingen OS gevinst (Choueiri et al., 2018). Behandling med kabozantinib er per 2022 ikke godkjent i Beslutningsforum for nye metoder, og er av den grunn ikke inkludert i anbefalingene under.
Med mindre det fins særlige medisinske grunner, vil gjeldende Lis anbud være førende for behandlingsvalg.