Ekspertuttalelse om fett
Publisert: 17. februar 2021
Innhold
-
Kapittel 1 Trenger vi fett, og hvor mye av dette bør eventuelt være mettet?
-
Kapittel 2 Hvorfor anbefaler ikke Helsedirektoratet kokosfett?
-
Kapittel 3 Hvorfor anbefaler ikke Helsedirektoratet helmelk til barn?
-
Kapittel 4 Hvilke planteoljer er sunnest?
-
Kapittel 5 Hva er sunnest, meierismør eller plantemargarin?
-
Kapittel 6 Hva er forskjellen på omega-3 og omega-6?
-
Kapittel 7 Hva er forskjellen på mettet og umettet fett?
-
Kapittel 8 Hva er egentlig forskjellen på vanlig og extra virgin olivenolje?
-
Kapittel 9 Er plantefett alltid bedre enn animalsk fett, uansett matvare/kilde til mettet fett?
-
Kapittel 10 Er plantebaserte alternativer til fete meieriprodukter (f.eks. ost og fløte) sunnere enn de originale meieriproduktene?
-
Kapittel 11 Er ost og meieriprodukter sunt, til tross for innholdet av mettet fett?
-
Kapittel 12 Er mettet fett i seg selv farlig?
-
Kapittel 13 Bør man velge en diett med meget lavt, eller meget høyt innhold av fett, for mest effektiv vektreduksjon?
-
Kapittel 14 Bør alt jeg spiser være lettprodukter?
-
Kapittel 15 Blir umettet fett omdannet til transfett ved steking?
-
Kapittel 16 Om ekspertuttalelsen
-
Kapittel 17 Referanser
Rapporten er utarbeidet av Nasjonalt råd for ernæring på oppdrag fra Helsedirektoratet.
Kontakt
Ole Berg
ole.berg@helsedir.no