De som har tatt en mastergrad ved ELTE-universitetet har fått avslag på søknad om lisens og autorisasjon som psykolog i Norge, etter at Helsedirektoratet endret autorisasjonsvurderingen av denne utdanningen i 2016.

Dersom det skal etableres tiltak som fører til autorisasjon i Norge for denne gruppen, har vi vurdert at vi kan støtte det kompenserende tiltaket som er foreslått av de fire norske universitetene som utdanner psykologer.

Forslaget innebærer at det opprettes egne studieplasser for disse studentene slik at de kan gjennomføre de siste to og et halvt årene av det norske profesjonsstudiet i psykologi, for å oppnå autorisasjon i Norge.

Les hele vurderingen fra universitetene

 Det er allerede enighet om en løsning for 16 ELTE-studenter som var innvilget lisens og nå har jobbet under veiledet praksis i lang tid. De har fått tilbud om et kursopplegg som kan tas ved siden av arbeidet over ca. ett år. 

Les hele brevet om kompletterende utdanningsprogram for personer med psykologiutdanning fra ELTE og forslag til generelle tiltak ved praksisendringer 
 

Fant du det du lette etter?​