Slutta-appen blir enda enklere og mer persontilpasset. Appen kommer i ny design, brukerne vil få tilpassede motivasjonsmeldinger og bedre muligheter til å planlegge sin egen slutteprosess.

– Vi vil gjerne gjøre Slutta-appen enda bedre for alle dem som bruker den. Nå håper vi at appen skal bidra til at mange flere lykkes med å slutte med røyk og snus, sier avdelingsdirektør Jakob Linhave i Helsedirektoratet.

De viktigste endringene i Slutta-appen

Planlegg sluttedagen: Ikke alle er klare for å slutte på dagen, og en av de mest etterlyste funksjonene har vært at man skal kunne planlegge røyk- eller snusslutten. I den nye appen kan du nå legge inn en sluttedato litt fram i tid om du ikke er klar for å slutte med det samme. Da får du meldinger om hvordan du best kan forberede deg fram mot sluttedatoen.

Få tilpassede motivasjonsmeldinger: I den nye appen har du mulighet til å legge inn egen motivasjonsgrunn, og du vil da få meldinger som er mer tilpasset din egen motivasjon. I tillegg kan den nye appen integreres med kameraet i mobilen, slik at du kan se deg selv – eller andre som motiverer deg – i bakgrunnen.

Del din sluttesuksess: Mange vil gjerne dele at de har sluttet med røyk eller snus med andre. I den nye appen blir det nå enkelt å dele rett til Facebook.

Kan brukes til snus- og røykeslutt samtidig: Med den nye appen behøver du ikke velge om du skal slutte med røyk eller snus. Du kan gjøre begge deler samtidig.

Legg inn sluttedatoen din på nytt

Den nye Slutta-appen er en helt ny app. For android-telefoner vil både den gamle og nye appen fungere, mens for iPhone vil den nye appen erstatte den gamle versjonen.

I den nye appen må man legge inn slutte-datoen sin på nytt, slik at opplysningene blir oppdatert om antall dager snus-/røykfri og sparte penger.

Slutta for android (google.com)

Slutta for iPhone (apple.com)

Fakta om Slutta-appen

  • Slutta-appen er en personlig hjelper og motivator for den som skal slutte med røyk eller snus. Appen gir daglige motivasjonsmeldinger, råd og tips, og den beregner fra dag til dag hvor mange kroner man sparer på å være tobakksfri.
  • Appen er lastet ned 500 000 ganger. Den kan lastes ned fra Google Play eller App Store.
  • Slutta-appen er en app som «bor» på mobilen slik at du ikke trenger mobildekning eller nett for at den skal fungere.
  • Nominert til Gulltasten i 2013, E-helseprisen i 2014 og Intraprenørprisen i 2015.
  • Ble kåret til Europas beste app på Digital Communication Awards i Berlin 2015.

Sagt om Slutta-appen

«Syykt nyttig og god app, jeg fikk oppfølgning i den perioden jeg slet mest. Takk!»

«Over et halvt år snusfri, og mye takket være denne appen!»

«Denne appen gir den motiverende klapp på skulderen, og gir deg daglig papp-talt i røykesluttperioden.»

«Digg. Utrolig good app!»

«Jeg digger appen. Den gir meg utrolig motivasjon.»

«Perfekt. Jeg slutta å snuse på dagen da jeg fant denne appen. Jeg hadde ingen planer om å slutte, men å enkelt kunne se penger spart og antall dager ble min nye avhengighet…»

 (Kilde: App Store og Google Play)

Illustrasjonsfoto: Slutta-appen i nytt design.

Illustrasjonsfoto. Slutta-appen, forbedret og med nytt design.