Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Helsepersonellundersøkelsen om digitalisering 2024: Datainnsamlingen starter i oktober

Bilde av helsepersonell som se på en skjern.

Innspill fra helsepersonell er viktig for å få kunnskap om bruk og effekter av digitalisering i helse- og omsorgstjenesten. Foto: Helsedirektoratet.

Først publisert: 16.09.2024 Siste faglige endring: 16.09.2024

Helsedirektoratets helsepersonellundersøkelse om digitalisering i helse- og omsorgstjenesten 2024 sendes ut i oktober. Vi håper på høy deltakelse.

Innspill fra helsepersonell er viktig i arbeidet med å gi helsepersonell en enklere arbeidshverdag. Helsedirektoratet gjennomfører derfor en kartlegging av helsepersonells bruk av, holdninger til og tilfredshet med digitale helsetjenester. Undersøkelsen er utført årlig siden 2019, med bistand fra analyseinstituttet Verian.

Målgrupper og gjennomføring

Målgruppen for undersøkelsen er kommunalt ansatte helsepersonell, fastleger og helsepersonell i sykehusene (helseforetakene).

Undersøkelsen sendes ut til et bredt utvalg helsepersonell. De inviterte vil motta en egen e-post, eller inviteres gjennom digitale grupper på arbeidsplassen o.l. Når det gjelder utvalget av fastleger, vil de fleste motta invitasjon via brev i posten.

Viktig bidrag

Helsepersonellundersøkelsen ble utarbeidet med bidrag fra de regionale helseforetakene, KS, Folkehelseinstituttet, Norsk sykepleierforbund mfl. i 2019 (nullpunktsmåling), og er senere videreutviklet.

Parallelt med helsepersonellundersøkelsen, gjennomføres en innbyggerundersøkelse om samme tematikk. Innsikt fra kartleggingene er et viktig bidrag til kunnskapsgrunnlaget om bruk og effekter av digitalisering i helse- og omsorgstjenesten.  

Her finner du resultater fra Helsepersonellundersøkelsen om e-helse 2023 og Innbyggerundersøkelsen om e-helse 2023.

Lurer du på noe?

Har du spørsmål til oss, kan du kontakte Helsedirektoratet ved å sende e-post til seniorrådgiver Lene Rathe: lene.rathe@helsedir.no.

Abonner på nytt eller oppdatert innhold