Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Rådslag om revisjon av Kosthåndboken

Matvarer

Helsedirektoratet skal revidere Kosthåndboken og den skal bli til nasjonal faglig retningslinje for mat og måltider i institusjoner.

  • 30. oktober 2024
  • 13:00–15:00
  • Helsedirektoratet, Vitaminveien 4, 0277 Oslo og digitalt
  • Gjennomført
Konferanse

Bakgrunn

Kosthåndboken fra 2012 er opprinnelig en revisjon av Statens ernæringsråds retningslinjer for kostholdet i helseinstitusjoner fra 1996. Den nye versjonen, som er planlagt ferdig i 2026, vil gjenoppstå som nasjonal faglig retningslinje for mat og måltider i institusjoner (arbeidstittel).  Deler av innholdet fra Kosthåndboken kan bli videreført som nasjonale faglige råd. Målet med retningslinjen er å sikre god kvalitet i mat- og måltidstilbudet og bidra til en helhetlig og mer enhetlig mat-, måltids- og ernæringsoppfølging. Målgruppen er ledere, kjøkkenpersonell, studenter, helsepersonell og ansatte i helseinstitusjoner og andre offentlige institusjoner. 
For at retningslinjen skal bli relevant for målgruppene og bli tatt i bruk, trenger vi innspill fra aktuelle fagmiljøer og interessenter som kjenner til Kosthåndboken og hvordan den er blitt brukt og hva som er viktig å ta med seg videre i arbeidet.

Vi ønsker blant annet innspill på: 

  • Hvilke tema/kapitler fra Kosthåndboken er det viktig å videreføre i ny retningslinje?
  • Er det andre, nye områder/ tema innen mat, måltider og ernæringsarbeid som bør få plass i ny retningslinje?
  • Hva skal til for at den nye retningslinjen vil oppleves nyttig og brukes av målgruppene?

Målgruppe

Ledere, kjøkkenpersonell, helsepersonell, ansatte i institusjoner og andre som har et forhold til Kosthåndboken.

Først publisert: 27.09.2024 Siste faglige endring: 27.09.2024 Se tidligere versjoner