Bakgrunn
Kosthåndboken fra 2012 er opprinnelig en revisjon av Statens ernæringsråds retningslinjer for kostholdet i helseinstitusjoner fra 1996. Den nye versjonen, som er planlagt ferdig i 2026, vil gjenoppstå som nasjonal faglig retningslinje for mat og måltider i institusjoner (arbeidstittel). Deler av innholdet fra Kosthåndboken kan bli videreført som nasjonale faglige råd. Målet med retningslinjen er å sikre god kvalitet i mat- og måltidstilbudet og bidra til en helhetlig og mer enhetlig mat-, måltids- og ernæringsoppfølging. Målgruppen er ledere, kjøkkenpersonell, studenter, helsepersonell og ansatte i helseinstitusjoner og andre offentlige institusjoner.
For at retningslinjen skal bli relevant for målgruppene og bli tatt i bruk, trenger vi innspill fra aktuelle fagmiljøer og interessenter som kjenner til Kosthåndboken og hvordan den er blitt brukt og hva som er viktig å ta med seg videre i arbeidet.
Vi ønsker blant annet innspill på:
- Hvilke tema/kapitler fra Kosthåndboken er det viktig å videreføre i ny retningslinje?
- Er det andre, nye områder/ tema innen mat, måltider og ernæringsarbeid som bør få plass i ny retningslinje?
- Hva skal til for at den nye retningslinjen vil oppleves nyttig og brukes av målgruppene?
Målgruppe
Ledere, kjøkkenpersonell, helsepersonell, ansatte i institusjoner og andre som har et forhold til Kosthåndboken.