Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Oppfølging av rådslag: Spørretime om bakgrunn for anbefaling i NNR 2023 om kjøtt og meieriprodukter

Knekkebrød med forskjellige pålegg

Knekkebrød Bilde: Lisa Westgaard /Tinagent

Helsedirektoratet er i gang med å revidere de norske kostrådene og har gjennomført et rådslag hvor interessenter kunne komme med innspill. Som oppfølging av rådslaget inviteres alle til en spørretime om bakgrunnen for anbefaling om kjøtt og meieriprodukter i NNR 2023.

  • 7. februar 2024
  • 13:00–15:00
  • Helsedirektoratets lokaler, Vitaminveien 4, Oslo eller digitalt
  • Gjennomført, se opptak
Konferanse
Webinar

Opptak

Bakgrunn

De nye nordiske ernæringsanbefalingene, NNR 2023, ble publisert i juni. NNR 2023 utgjør kunnskapsgrunnlaget for revisjonen av de gjeldende anbefalingene om kosthold og ernæring i Norge. Kostrådene har som formål å bedre befolkningens helse og å redusere risiko for å utvikle sykdom. Kostholdets klima- og miljømessige påvirkning vil bli omtalt.
Helsedirektoratet har ansvar for å utarbeide nasjonale kostråd i Norge. Som del av arbeidet gjennomførte vi et rådslag 18. januar der vi fikk mange gode innspill som vil bli tatt videre i arbeidet . Under møtet kom det frem at det er behov for å få mer informasjon om vurderingene som er gjort for å komme frem til de matvarebaserte rådene for kjøtt og meieriprodukter i NNR 2023. Vi ønsker å imøtekomme dette og inviterer til en spørretime om bakgrunnen for anbefalingene om kjøtt og meieriprodukter i NNR 2023.

Målgruppe

Målgrupper for møtet er interessenter og aktører som forholder seg til, bruker eller jobber med kostrådene.

    Program

    • 13:00-13:10: Velkommen, introduksjon og plan for dagen, v/Linda Granlund, divisjonsdirektør Helsedirektoratet

    • 13:10-13:25: Fra vitenskap til kostråd, bakgrunn og metode for NNR 2023, v/Rune Blomhoff, prosjektleder NNR 2023

    • 13:25-13:40: Kunnskapsgrunnlag og bakgrunn for anbefaling om kjøtt i NNR 2023, v/Jacob Juel Christensen, forsker og medlem av NNR 2023-komiteen

    • 13:40-13:55: Kunnskapsgrunnlag og bakgrunn for anbefaling om meieriprodukter i NNR 2023, Erik Arnesen, PhD stipendiat og vitenskapelig rådgiver NNR 2023

    • 13:55-14:00: Benstrekk

    • 14:00-14:55: Spørsmål og svar, det er mulig å sende spørsmål i forkant eller i møtet

    • 14:55-15:00: Kort oppsummering og avslutning, v/Linda Granlund, divisjonsdirektør Helsedirektoratet

    Ordstyrer er Eva Rustad de Brisis, seniorrådgiver i Helsedirektoratet. 

    Informasjon om arbeidet med revidering av kostrådene

    • Som del av revideringen vil det bli gjennomført en åpen høring av kostrådene, hvor det blir mulig å komme med skriftlige innspill.
    • Ønsker du å følge arbeidet med revidering av kostrådene så er det etablert en prosjektside som vil bli oppdatert fortløpende
    • Du kan abonnere på siden for å få nyhetsvarsel når den blir oppdatert.

    Først publisert: 30.01.2024 Siste faglige endring: 30.01.2024 Se tidligere versjoner