Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Normkonferansen dag 2

Først publisert: 20.03.2025 Siste faglige endring: 31.03.2025

Dag 2 byr på en rekke spennende foredrag innen årets hovedtemaer:  

Vi avslutter konferansen med et veldig spennende tema - Påvirkningsoperasjoner, konspirasjonsteorier og tillit

Er helsesektoren immun mot fiendtlige påvirkningsoperasjoner? Kan konspirasjonsteorier bli helsefarlige? Kan tilliten til helsetjenestene svekkes som følge av desinformasjon?

Vår sektor er en av samfunnets mest kritiske funksjoner – men hvor sårbar er den for bevisst manipulering og løgn? I en tid der falske narrativer sprer seg raskt og tillit kan utfordres, setter vi søkelyset på hvordan helse- og omsorgssektoren påvirkes av ytre krefter.

Bli med på en spennende panelsamtale med forsker Paul Magnus Hjertvik Buvarp fra Forsvarets forskningsinstitutt, professor og religionshistoriker Asbjørn Dyrendal, NTNU.

Helseberedskap og hendelseshåndtering

Beredskap er på agendaen overalt og de fleste har etter hvert forstått at det nå er alvor! Alvoret preger også helsesektoren.

Men, hva legger myndighetene i begrepet helseberedskap? Hvordan er situasjonen endret? Hvordan treffer nye krav om sikkerhet og beredskap kommunene og helseforetakene? Og hvordan kan vi jobbe raskere eller smartere med å øke beredskapsevnen vår i en situasjon hvor vi både er presset på tid og ressurser?

Dette er noen av temaene vi skal komme inn på med god hjelp av svært dyktige foredragsholdere.

Risikostyring

Velkommen til spennende fagspor om risikostyring på Normkonferansen! Lær om hvordan kan vi beskytte sensitive pasientdata i en stadig mer digitalisert verden. Bli med og få innsikt fra eksperter i fagfeltet, lær om de nyeste trendene, lytt til erfaringer fra sektoren, og delta i engasjerende diskusjoner som kan forme tilnærmingen til risiko for personvern og digital sikkerhet i fremtidens helsetjenester.

Leverandørkjeder og leverandøroppfølging - fra anskaffelse til avslutning

De færreste kan alt selv, og vi er avhengige av hjelp fra leverandørmarkedet, også til nødvendig informasjonsbehandling for å understøtte helsehjelp. Informasjonsbehandlingen skjer blant annet i medisinsk utstyr, journalsystemer, nettverksutstyr, samhandlingsløsninger osv. Hvordan kan vi oppnå tilstrekkelig trygghet for at leverandøren ivaretar våre forventninger til sikker informasjonsbehandling?
I dette sporet ser vi på hvordan forventningene kan operasjonaliseres til krav, hvilke særlige risikoer og sårbarheter finner vi i leverandørkjeder, betydningen av regulatoriske krav (personvernforordningen, NIS etc), dokumentasjonskrav (eks. revisjoner) og hvordan vi håndterer oppfølging underveis.  Fra anskaffelser til avslutning

Komplekse digitale verdikjeder – hvordan lykkes vi med sikkerhet i samarbeid med leverandørene?

Verden har blitt et farligere sted, og alle snakker om utfordringene knyttet til lange og komplekse verdikjeder. Hvordan kan vi sikre at de tekniske løsningene og leverandørene vi benytter i behandlingen av helseopplysninger faktisk oppfyller våre forventninger til sikker informasjonsbehandling?

For at helse- og omsorgstjenesten skal kunne gi forsvarlig helsehjelp, må den samarbeide effektivt på tvers av omsorgsnivåer. Et bredt nettverk av leverandører og partnere er avgjørende for å sikre utveksling av riktig og oppdatert pasientinformasjon.

Vi er avhengige av leverandørmarkedets støtte for sikker informasjonsbehandling – blant annet innen medisinsk utstyr, journalsystemer, nettverksutstyr og samhandlingsløsninger.

I dette sporet får du innsikt i hva myndigheter, tjenesten og leverandørene tenker om de sikkerhetsutfordringene vi står overfor. Vi ser nærmere på risikoer og sårbarheter i leverandørkjeder og samhandlingsløsninger, samt hvordan ulike aktører i sektoren jobber for å håndtere dem på en god måte

Strømming

Har du ikke mulighet til å delta fysisk på årets konferanse? Du kan følge den via strømming – helt gratis! Lenken blir tilgjengelig i forkant av konferansen her.