Folkehelseprofilene og oppvekstprofilene bygger på statistikkbanken. På side 4 i profilene presenteres rundt 30 utvalgte nøkkelindikatorer. I statistikkbanken finner du disse og i tillegg mange andre indikatorer, samt flere muligheter til å se tall fordelt etter kjønn, alder, innvandringsbakgrunn eller utdanningsnivå.
Temaområder
Statistikkbanken er delt inn etter følgende temaområder:
- befolkning
- levekår
- oppvekst
- fysisk og sosialt miljø
- skader og ulykker
- helserelatert atferd
- helsetilstand
I venstremenyen kan du navigere mellom de ulike temaområdene.

Velg indikator i venstremeny
Ved å klikke på pilen på temaområdet, kommer du til indikatorer relatert til temaet.
På en liten skjerm, som mobiltelefon eller nettbrett, klikker man på «Meny» for å komme til temaområdene.
Enkelte indikatorer, som gjennomsnittlige grunnskolepoeng eller gjennomføring i videregående opplæring kan vises etter flere inndelinger som innvandringsbakgrunn eller egen/foreldrenes utdanning, i tillegg til kjønn og alder.
På utvalgte indikatorer er det mulig å velge mellom ettårig og flerårig tabell. Der det er mulig oppgis ettårige tall for å gi kommunen mulighet til å følge med på år-til-år-endringer, men i tabeller med årlige tall vil det ofte, av personvernhensyn ikke kunne vises tall for små kommuner. I statistikkbanken er det tatt flere grep for at også små kommuner skal få tall. Det innebærer at noen indikatorer også presenteres som gjennomsnitt over flere år, såkalt glidende gjennomsnitt. Glidende gjennomsnitt benyttes både for at små kommuner skal få tall, men også for å dempe effekten av tilfeldige år-til-år-svingninger i litt større kommuner.
Velg utvalg i filtre
I Filtre kan du velge ønsket geografi, år, kjønn, alder og andre tilvalg som kan variere mellom ulike indikatorer eksempelvis utdanning, innvandringsbakgrunn, sykdomsgrupper med flere.

Last ned eller del tall
For å laste ned eller dele tall og figurer, trykk på Del-knappen. Her kan du velge å kopiere en lenke til valgt indikator, eller laste ned tabellen som en csv-fil (semikolonseparert tekstfil) eller en excel-fil.

Informasjon om indikatorene
Under tabellen eller figuren finnes mer informasjon om indikatorene, som hvordan tallene er samlet inn og hva som er kilden, hvorfor indikatoren er viktig i en folkehelsesammenheng, hvordan tallene kan tolkes og eventuelle feilkilder.

Løpende oppdateringer
Statistikkbanken oppdateres løpende etter hvert som nye data foreligger.