​​​​​​​​

 

 

Kostråd fra Helsedirektoratethttps://helsedirektoratet.no/folkehelse/kosthold-og-ernering/kostrad-fra-helsedirektoratetKostråd fra HelsedirektoratetMatvarebaserte kostråd rettet først og fremst mot friske voksne. Kostrådene kan også brukes av andre, eventuelt med noen tilpasninger.215
Næringsstoffanbefalinger – energi, karbohydrater, fett, protein, vitaminer, mineralerhttps://helsedirektoratet.no/folkehelse/kosthold-og-ernering/neringsstoffanbefalinger-energi-karbohydrater-fett-protein-vitaminer-mineralerNæringsstoffanbefalinger – energi, karbohydrater, fett, protein, vitaminer, mineralerAnbefalinger for kostholdets ernæringsmessige sammensetning ut fra behov for næringsstoffer. Bidra til vekst, utvikling og god helse og minske risikoen for kostrelatert sykdom.39
Anbefalinger om kosthold, ernæring og fysisk aktivitet - oversikthttps://helsedirektoratet.no/folkehelse/kosthold-og-ernering/anbefalinger-om-kosthold-ernering-og-fysisk-aktivitet-oversiktAnbefalinger om kosthold, ernæring og fysisk aktivitet - oversiktNorske anbefalinger for ernæring og fysisk aktivitet skal gi grunnlag for planlegging av kosthold og fysisk aktivitet som bidrar til vekst, utvikling og god helse. 500
Ernæringsarbeid i helse- og omsorgstjenestenhttps://helsedirektoratet.no/folkehelse/kosthold-og-ernering/erneringsarbeid-i-helse-og-omsorgstjenestenErnæringsarbeid i helse- og omsorgstjenestenGod ernæringspraksis. Standardkost og spesialkost. Kosthold ved ulike diagnoser og sykdomstilstander. Religiøse og kulturelle kostholdshensyn. Idébank for å styrke ernæringskompetansen.2341
Spedbarnsernæring – mat og drikke det første årethttps://helsedirektoratet.no/folkehelse/kosthold-og-ernering/spedbarnsernering-mat-og-drikke-det-forste-aretSpedbarnsernæring – mat og drikke det første åretDet første året trenger barn næringstett mat for god vekst og utvikling. Den første maten er grunnlaget for spisevanene senere i livet.1013
Barnehage – mat, måltider, kostholdhttps://helsedirektoratet.no/folkehelse/kosthold-og-ernering/barnehage-mat-maltider-kostholdBarnehage – mat, måltider, kostholdRetningslinjer for mat og måltider i barnehagen. Veiledningsheftet Bra mat i barnehagen. Kartlegginger. Fiskesprell. Tips om kosthold for små mager.641
Skole og SFO – mat, måltider, Mat og helse-fagethttps://helsedirektoratet.no/folkehelse/kosthold-og-ernering/skole-og-sfo-mat-maltider-mat-og-helse-fagetSkole og SFO – mat, måltider, Mat og helse-fagetHer er det du trenger for å tilrettelegge for gode måltider og sunn mat/drikke på skolen, samt Kokebok for alle og undervisningsmateriell om Nøkkelhullet til faget Mat og helse.951
Serveringsmarkedet – mat- og drikketilbud i tråd med kostrådenehttps://helsedirektoratet.no/folkehelse/kosthold-og-ernering/serveringsmarkedet-mat-og-drikketilbud-i-trad-med-kostradeneServeringsmarkedet – mat- og drikketilbud i tråd med kostrådeneMåltider spist på kafeer, veikroer, i hurtigmatutsalg og ved arrangementer har betydning for trivsel, kosthold og helse, spesielt for dem som benytter stedene ofte. Les Helsedirektoratets anbefalinger.391
Arbeidslivet - anbefalt mat- og drikketilbudhttps://helsedirektoratet.no/folkehelse/kosthold-og-ernering/arbeidslivet-anbefalt-mat-og-drikketilbudArbeidslivet - anbefalt mat- og drikketilbudAnbefalinger for mat- og drikketilbud i arbeidslivet er basert på Helsedirektoratets kostråd og viser sammen med ny opplæringspakke hvordan man tilrettelegger for et sunt tilbud.396
Salt og saltpartnerskapethttps://helsedirektoratet.no/folkehelse/kosthold-og-ernering/salt-og-saltpartnerskapetSalt og saltpartnerskapetSaltinnholdet i maten kan reduseres. En nedgang i befolkningens saltinntak kan gi betydelige helsegevinster. Saltpartnerskapet kan bidra til dette.960
Nøkkelhullethttps://helsedirektoratet.no/folkehelse/kosthold-og-ernering/nokkelhulletNøkkelhulletNøkkelhullet er et symbol som gjør det enklere for forbrukerne å velge sunnere matvarer innen matvaregrupper, og slik øke muligheten til å sette sammen et sunt og variert kosthold i tråd med helsemyndighetenes kostråd.462
Tall og undersøkelser om ernæringhttps://helsedirektoratet.no/folkehelse/kosthold-og-ernering/tall-og-undersokelser-om-erneringTall og undersøkelser om ernæringHer finner du en oversikt over hvor du kan finne statistikk om hva maten inneholder, matvareforbruk, inntak av næringsstoffer og forskjeller i kosthold mellom grupper.939
Trender i det norske kostholdethttps://helsedirektoratet.no/folkehelse/kosthold-og-ernering/trender-i-det-norske-kostholdetTrender i det norske kostholdetDet har over lang tid skjedd en positiv utvikling i det norske kostholdet. Forbruket av grønnsaker og frukt har økt betydelig over tid, og forbruket av sukker har minsket de siste ti årene.3540
Bestille vitamin D-dråperhttps://helsedirektoratet.no/folkehelse/kosthold-og-ernering/bestille-vitamin-d-draperBestille vitamin D-dråperHelsestasjonen skal tilby gratis vitamin D-dråper til spedbarn i alderen 4 uker til 6 måneder som er født av foreldre med ikke-vestlig bakgrunn. Helsestasjonen bestiller dråpene kostnadsfritt.2337

skriv ut del på facebook del på twitter