Last ned PDF (446 kB)

​Å tilrettelegge for sunne måltider på arbeidsplassen er positivt for den enkeltes trivsel og helse, for virksomheten og folkehelsen. Felles måltider kan også være positivt for miljø, trivsel og nærvær. 

Anbefalingene bygger på Helsedirektoratets kostråd. Å spise mer fullkorn, fisk, grønt, frukt og bær og mindre mettet fett, sukker og salt er godt for både helse og velvære.

Arbeidslivet omfatter en stor andel av den voksne befolkningen, og de fleste spiser minst ett måltid i løpet av arbeidsdagen. Hva som tilbys og tilrettelegging for sunne valg betyr derfor mye. 

Uansett størrelse, driftsform og ressurser kan de fleste gjøre noen små grep for å bidra til sunne måltider i arbeidslivet. Sentrale dokumenter som Folkehelsemeldingen fremhever arbeidslivets betydning: «….Arbeidslivet kan for eksempel være en arena for å tilrettelegge for sunne kostvaner, fysisk aktivitet og tobakksavvenning…».

Anbefalingene utdypes i brosjyren Mat og helse i arbeidslivet – Små grep for å tilby sunn mat og drikke.

Det utarbeides også en presentasjon for opplæringsformål i tilknytning til disse publikasjonene.

Fant du det du lette etter?​