Last ned PDF (1.3 MB)
​Brosjyren inneholder råd for hvordan arbeidslivet gjennom kantiner og andre serveringsformer kan gjøre det enklere for ansatte å velge sunn mat og drikke. Publikasjonen utdyper rådene gitt i Nasjonale anbefalinger for mat og drikke i arbeidslivet.

 

Det utarbeides også en presentasjon for opplæringsformål i tilknytning til disse publikasjonene.

Arbeidslivet omfatter en stor andel av den voksne befolkningen. De fleste spiser minst ett måltid i løpet av arbeidsdagen. Å tilrettelegge for sunne måltider på arbeids-plassen er positivt for den enkeltes trivsel og helse, for virksomheten og folkehelsen. Felles måltider kan også være positivt for miljø, trivsel og nærvær.

Anbefalingene som presenteres bygger på Helsedirektoratets kostråd. Å spise mer fullkorn, fisk, grønt, frukt og bær og mindre mettet fett, sukker og salt er godt for både helse og velvære. Uansett størrelse, driftsform og ressurser kan de fleste gjøre noen små grep for å bidra til sunne måltider i arbeidslivet. I tillegg til anbefalt mat- og drikketilbud uavhengig om man har kantine, gis blant annet tips om tilberedning og markedsføring.

Fant du det du lette etter?​