14. NOVEMBER

Clarion Hotel & Congress, Brattørkaia 1, Trondheim

09.30–15.30

Søvnvansker er en av de vanligste helseplagene i befolkningen, og et undervurdert folkehelseproblem. Omtrent én av tre voksne sliter ukentlig med søvnen. Det virker negativt på helse, humør og energinivå.

Psykologisk behandling har vist seg å ha bedre effekt enn sovemedisiner både på kort og lang sikt, og man kan oppnå betydelig forbedring i søvnen med relativt enkle grep. Helt bivirkningsfritt. Dette er utgangspunktet for søvnkurset Sov godt.

Om kurset

Kurset Sov godt er et søvnkurs utviklet av Helsedirektoratet for frisklivssentralene. Det man lærer på kurslederkurset kan også brukes som grunnlag for temaundervisning og individuell veiledning. Veiledning relatert til søvnproblemer er et satsingsområde for frisklivssentralene.

Målgruppe

Kurset er primært for ansatte ved frisklivssentralene i Møre og Romsdal, Nord- og Sør-Trøndelag, men annet helsepersonell og frisklivssentraler i andre fylker kan også melde seg på.

Praktisk informasjon

Øvre grense for påmelding/deltakelse er 2 ansatte per frisklivsentral.

Det blir servert lunsj og kaffe/te.

Utgifter til reise og eventuell overnatting dekkes ikke av Helsedirektoratet. Det er mulighet for parkering under hotellet, Pirbadet parkering. Det koster kr 28 pr time, kr 280 pr døgn.

Påmelding

Send en e-post til Marianna.Tarasti@helsedir.no, og oppgi:

  • navn
  • arbeidssted
  • kontaktinfo
  • eventuelle allergier / spesielle hensyn

Påmeldingsfrist: 1. november 2017