25.-26. OKTOBER

Thon Conference, Universitetsgaten 26, Oslo

Kl. 11.00 - 17.00

Om kurset

Kurset Sov godt er et søvnkurs utviklet av Helsedirektoratet for frisklivssentralene. Det man lærer på kurslederkurset kan også brukes som grunnlag for temaundervisning og individuell veiledning. Kurslederkurset består av både forelesninger og praktiske øvelser. Det går over to dager, og man må delta begge dager. Vi anbefaler at man setter seg inn i kursmateriellet på forhånd: mal for søvnkurs.

Kursleder er psykolog Rakel Aasprang. 

Målgruppe

Målgruppen for kurset er ansatte ved frisklivssentralene. 

Praktisk informasjon

Dette er et såkalt lunsj-til-lunsj-seminar. Dag to avslutter med lunsj. Det serveres også lett pausemat underveis.

Dag 1: 11.00–17.00
Dag 2: 08.30–12.30

Kurset arrangeres i Oslo, på Thon Conference i Universitetsgaten 26. Lunsj serveres på Thon Hotel Rosenkrantz, Rosenkrantz' gate 1, en kort spasertur unna.

Øvre grense for påmelding/deltakelse er to ansatte per frisklivssentral.

Utgifter til reise og overnatting dekkes ikke av Helsedirektoratet.  

Om søvnvansker

Søvnvansker er en av de vanligste helseplagene i befolkningen, og et undervurdert folkehelseproblem. Omtrent én av tre voksne sliter ukentlig med søvnen. Det virker negativt på humør, helse og livskvalitet.

Psykologisk behandling har vist seg å ha bedre effekt enn sovemedisiner både på kort og lang sikt, og man kan oppnå betydelig forbedring i søvnen med relativt enkle grep. Helt bivirkningsfritt. Dette er utgangspunktet for søvnkurset Sov godt.

Påmeldingsfrist 24. september