6.-7. MAI

Helsedirektoratet, Vitaminveien 4

 

Om kurset

Kurset Sov godt er et søvnkurs utviklet av Helsedirektoratet for frisklivssentralene. Det man lærer på kurslederkurset kan også brukes som grunnlag for temaundervisning og individuell veiledning. Kurslederkurset består av både forelesninger og praktiske øvelser. Det går over to dager, og man må delta begge dager. Vi anbefaler at man setter seg inn i kursmateriellet på forhånd: mal for søvnkurs.

Kursleder er psykolog Rakel Aasprang. 

Målgruppe

Hovedmålgruppen for kurset er ansatte ved frisklivssentralene. 

Praktisk informasjon

Dag 1: kl. 11.00–17.00
Dag 2: kl. 08.30–13.30

Kurset arrangeres, i Helsedirektoratets lokaler i Vitaminveien 4 i Oslo. For overnatting anbefales Thon Hotel Storo, Både hotellet og Helsedirektoratet er en kort spasertur unna Storo T-banestasjon.

Helsedirektoratet serverer lunsj og pausemat begge dager, men dekker ikke utgifter til reise og overnatting.

Øvre grense for påmelding/deltakelse er to ansatte per frisklivssentral. Det er et begrenset antall plasser. 

Vi gjør oppmerksom på at man må vise fram legitimasjon ved innregistreringen. 


Om søvnvansker

Søvnvansker er en av de vanligste helseplagene i befolkningen, og et undervurdert folkehelseproblem. Omtrent én av tre voksne sliter ukentlig med søvnen. Det virker negativt på humør, helse og livskvalitet.

Psykologisk behandling har vist seg å ha bedre effekt enn sovemedisiner både på kort og lang sikt, og man kan oppnå betydelig forbedring i søvnen med relativt enkle grep. Helt bivirkningsfritt. Dette er utgangspunktet for søvnkurset Sov godt.

Påmeldingsfrist 12. april