11. JUNI

Helsedirektoratet, Vitaminveien 4, Oslo (Storo)

Kl. 11–16

Halvdagsseminar med status for Saltpartnerskapet 2015–2018 og veien videre 2019–2021. 

Målgruppe

Matvarebransjen, serveringsbransjen, bransje- og interesseorganisasjoner, forskningsmiljøer og andre med interesse for salt og helse og saltreduksjon i matvarer.

Program

11.00: Registrering og enkel lunsj

12.00: Åpning, divisjonsdirektør Linda Granlund, Helsedirektoratet

12.10: Saltreduksjon for folkehelsen og saltinntak målt ved analyser av natrium i urin i Tromsøundersøkelsen 2015, professor Haakon Meyer, Universitet i Oslo og Folkehelseinstituttet

12.30: Tre år med saltreduksjon – hvor står vi?

  • Saltreduksjon i matvarer, seniorrådgiver Anniken Owren Aarum, Helsedirektoratet
  • Analyse av saltinnhold i indikatormatvarer, seniorforsker Lisbeth Dahl, Havforskningsinstituttet
  • Partnernes erfaringer med partnerskap, seniorforsker Anne Hatløy, Fafo
  • Kunnskap blant forbrukere, seniorrådgiver Anita Thorolvsen Munch, Helsedirektoratet

13.20: Pause

13.40: Saltreduksjon i praksis ved partnerne 

  • Kornvarer, markeds- og kommunikasjonssjef Vidar Haugsdal, Norgesmøllene AS
  • Kjøttprodukter, driftssjef Tom Eknes, Fatland Sandefjord
  • Meieri og spisefett, helse- og ernæringssjef Marte G. Byfuglien, Mills DA
  • Fiskeprodukter, kvalitetsansvarlig Anne Hilde Midttveit, Lerøy
  • Forbruker, fagdirektør Gunnstein Instefjord, Forbrukerrådet.
  • Servering, driftsdirektør Trine Holmen-Løkken, 4service

15.00: Hvor går vi? Saltpartnerskapet 2019–2021. 
Markering av re-signering

16.00: Vel hjem!

Påmelding

Seminaret er gratis og inkluderer lunsj som serveres fra kl. 11.

Påmelding innen 3. juni 2019.

Påmelding her (questback.com)

Spørsmål kan rettes til aka@helsedir.no

Påmeldingsfrist: 3. juni 2019