Ledermøte i HelsedirektoratetBjørn Guldvog sykler til jobb hver dag han har mulighet. Denne dagen er han litt for rask for fotografen som først får øye på han på det ukentlige tre timer lange ledermøtet. Her møter han divisjonsdirektørene, blir orientert om aktuelle saker og fatter beslutninger.


Arne-Petter SanneArne-Petter Sanne, avdelingsdirektør i avdeling global helse er innom for å fortelle om ønsket sitt om ny EU/EØS- strategi for Helsedirektoratet 2015–2017.


Kristin MehreKristin Mehre, avdelingsdirektør i avdeling omsorgstjenester, ønsker innspill om oppfølging av Riksrevisjonens forvaltningsrevisjon.


Berit Kolberg Rossiné og Kristin Cordt-HansenKommunikasjonsdirektør Berit Kolberg Rossiné​ og avdelingsdirektør helserett, Kristin Cordt-Hansen.


Bjørn Guldvog på kontoret Etter refleksjoner rundt dagens ledermøte går helsedirektøren tilbake til kontoret sitt i 17 etg.


Bjørn Guldvog forbereder seg til nøkkeltallstalen

Om 30 minutter skal han holde sin årlige tale om befolkningens helsetilstand og utviklingen i helse- og omsorgstjenesten, de såkalte nøkkeltallene. Han tar på seg slips og dressjakke, forsyner seg av lunsjen som står klar på bordet, og leser notatene en siste gang. Så tar han heisen ned til 2. etasje der pressen og ansatte venter i Helsedirektoratets auditorium.


Bjørn Guldvog holder nøkkeltalstalen 

Pressen intervjuer Bjørn GuldvogNTB, NRK, P4 og ABC-Nyheter sikrer seg bilder av Bjørn Guldvog før, under og etter lansering av nøkkeltallene.


Bjørn Guldvog holder nøkkeltalstalenBjørn Guldvog holder nøkkeltalstalen

Pressen intervjuer Bjørn GuldvogPressen får egne intervjuer etter talen.


Berit Kolberg Rossiné​ snakker med Bjørn GuldvogBerit Kolberg Rossiné​, kommunikasjonsdirektør, gir helsedirektøren tilbakemeldinger etter talen og intervjuene. Hun er fornøyd. Bjørn Guldvog har ingen tid å miste, så han tar bena fatt og går opp til 9. etasje.
  
Bjørn Guldvog og Jannicke HexumEt par minutter senere befinner han seg hos Jannicke Hexum, avdelingsdirektør i avdeling HR, for kort briefing. Han skal nå i direktoratets informasjons-, drøftings og forhandlingsmøte.


Bjørn Guldvog leser e-post på telefonen Bjørn Guldvog ankommer et par minutter før, og benytter tiden til å ta en kjapp titt på telefonen før de andre møtedeltakerne kommer.


Bjørn Guldvog, Jannicke Hexum, Erlend Bø og Sigurd Røtnes på møterom Helsedirektøren med Jannicke Hexum, Erlend Bø, seniorrådgiver i avdeling befolkningsrettet folkehelsearbeid, og Sigurd Røtnes, avdelingsdirektør i avdeling samhandling og jus. Fra informasjons-, drøftings og forhandlingsmøtet bærer det opp til interne møter i 17. etasje.


Nina Wavik Ytterstad og Britt Randi Hanssen i samtale i kontordøraNina Wavik Ytterstad, rådgiver i ledelsens stab tar imot beskjed fra kommunikasjonsrådgiver Britt Randi Hanssen som har satt opp møter med NRK og TV2. De vil gjerne prate med helsedirektøren på radio og TV om årets nøkkeltall.

Bjørn Guldvog får papir med talepunkter fra Britt Randi HanssenBjørn Guldvog får en siste brief før han setter seg i taxi på vei til NRK.


Bjørn Guldvog går ut av taxiHelsedirektøren ankommer Marienlyst.


Bjørn Guldvog i studioPå direkten i studio hos NRK Dagsnytt intervjues Bjørn Guldvog om unge, eldre og samfunnsplanlegging.


Bjørn Guldvog i studio– Gruppen mellom 16 og 24 år er det grunn til å ha spesiell oppmerksomhet på, sier helsedirektøren. De drikker og røyker mindre, men mange opplever stress og er lite tilfreds med livet og kroppen sin.


Bjørn Guldvog sminkes før sendingDet er kort frist mellom intervjuene og et kvarter senere sitter helsedirektøren i sminkerommet på TV2 i Karl Johans gate.


Bjørn Guldvog får påsatt mikrofon før sendingDirekte i studio hos TV2- nyhetskanalen intervjues Bjørn Guldvog om oppvekstvilkårene for barna våre, om hvordan for mye tid på skjermer, lite fysisk aktivitet kan gi dårlig utvikling av kroppen, kreativitet og skoleprestasjoner.


Bjørn Guldvog på vei inn i taxiArbeidsdagen nærmer seg over og Bjørn Guldvog drar tilbake til Helsedirektoratet. Det er riktignok et par småting til som må gjøres før han kan sykle hjem igjen.

Alle foto: ©Rebecca Ravneberg/Helsedirektoratet

Sist faglig oppdatert: 9. august 2016